Siirry pääsisältöön

Avoimet työpaikat

Meillä tehdään tärkeää työtä iloisessa porukassa. Olisitko sinä yksi meistä?
Kolme nuorta, hymyilevää aikuista kahvilassa.

Tällä sivulla

Näkövammaisten liitto on näkövammaisten etujärjestö, joka toimii maamme näkövammaisten oikeuksien valvojana, näkövammaisuuden asiantuntijana ja erityispalvelujen tuottajana. Työntekijöitä liitossamme on noin 130 ja koko näkövammajärjestössä (liitto ja sen jäsenyhdistykset) noin 180. Tutustu Näkövammaisten liittoon ja jäsenyhdistyksiimme.

Toimintaterapeutti näön kuntoutukseen

Näkövammakuntoutuksesta innostuva toimintaterapeutti, tervetuloa iloiseen joukkoomme!

Haemme asiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen Näkövammaisten liiton kuntoutukseen. Tehtävässä tuotat Kelan palvelukuvauksen mukaisesti toimintaterapiaa ja päivittäistoimintojen ohjausta näkövammaisille ja näköongelmaisille lapsille ja heidän perheilleen sekä aikuiskuntoutujillemme tiiviissä yhteistyössä moniammatillisen tiimin kanssa.

Tehtävä voi painottua aikuisten kädentaidonohjaukseen tai lasten toimintaterapiaan, riippuen osaamisestasi ja kiinnostuksestasi. Aikuisten toimintaterapiassa eduksesi katsotaan osaaminen liittyen kädentaitoihin. Lasten kuntoutuksessa arvostamme osaamistasi perhe- ja verkostotyöstä, aistivammoista sekä neurologisista sairauksista/vammoista lapsen kuntoutumisessa. Näkövammaistaitojen ohjaajana pääset tekemään myös yksilö- ja ryhmäohjausta osana moniammatillista ja ammattitaitoista tiimiä.

Edellytämme hakijalta

 • toimintaterapeutin amk -tutkintoa
 • innostusta kehittyä työssäsi ja tehokasta työskentelyotetta niin itsenäisesti kuin osana tiimiä.

Eduksi katsomme kokemuksen

 • näkövammaisuudesta
 • työstä aistivammaisten asiakkaiden kanssa
 • Kela-kuntoutuksesta
 • ICF:n, GAS:n ja Kanta-palvelun käytöstä/käyttöönotosta.

Tarjoamme sinulle

 • sitoutuneen ja innostuneet työyhteisön
 • mahdollisuuden työn kehittämiseen
 • oman työhuoneen ja näkövammakuntoutukseen soveltuvan työympäristön
 • mahdollisuuden suorittaa näkövammaistaitojen ohjaajan tutkinnon työn ohessa
 • monipuolisen työhyvinvointitoiminnan, kuten ilmaisen kuntosalin, mukavat ja avuliaat työkaverit sekä inspiroivan työympäristön Palvelukeskus Iiriksessä.

Perustiedot tehtävästä

Innostuitko? Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ansioluettelolla viimeistään 15.12.2022 osoitteeseen heini.liimatainen@nkl.fi. Hakemuksia käsitellään jo hakuaikana.

Lisätietoa antaa

kuntoutuspäällikkö Heini Liimatainen p. 050 563 9854

pe 9.12. klo 8-9 ja 15-16 sekä ke 14.12. klo 8 alkaen. Voit tiedustella myös sähköpostitse hakuaikana.


Lastenohjaajia keikkatyöhön

Näkövammaisten liiton Kuntoutus-Iiris etsii lastenohjaajia keikkatyöhön. Tarjoamme mielenkiintoista ja kehittävää työtä lasten parissa Iiris-keskuksessa.

Järjestämme kuntoutusta näkö- ja monivammaisille lapsille ja heidän perheilleen Helsingin Itäkeskuksessa. Kuntoutus toteutetaan yleensä viiden vrk:n jaksoissa maanantaista perjantaihin noin joka toinen viikko. Lastenohjaajan työpäivän pituus on noin seitsemän tuntia noina päivinä.

Etsimme lapsiin suuntautuneita lähihoitajaopiskelijoita, toimintaterapeuttiopiskelijoita, jo ammattiin valmistuneita tai vakituisen työuransa päättäneitä henkilöitä.

Tarjoamme mielenkiintoista ja kehittävää työtä lasten parissa, mukavan työtiimin ja erinomaisen työskentely-ympäristön Iiris-keskuksessa- Ulkoinen linkki.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää tai laita hakemus:

seija.viitanen@nkl.fi
p. 09 3960 4431
Kuntoutus-Iiris / Seija Viitanen, Marjaniementie 74, 00930 Helsinki


Suorita siviilipalveluksesi meillä

Näkövammaisten liitto ry hakee kahta siviilipalvelushenkilöä työskentelemään Iiris-keskuksessa Helsingin Itäkeskuksessa aamu- ja iltavuorossa. Työhön kuuluu näkövammaisten avustamista mm. ruokalassa, asiakkaiden juoksevien asioiden hoitamista, osallistumista lasten ohjelmien toteuttamiseen ja pienimuotoisia siivous- ja huoltotöitä.

Siviilipalvelushenkilöltä edellytetään yhteistyökykyä, palvelualttiutta, oma-aloitteellisuutta ja reipasta asennetta työhön. Aiempaa koulutusta sosiaali- ja hoitoalalta ei vaadita, mutta se katsotaan eduksi työnhaussa. Annamme työn alkaessa koulutusta mm. näkövammaisuudesta.

Palveluspaikka tarjoaa tarvittaessa asunnon ja ateriat palveluspaikalla.

Ota rohkeasti yhteyttä ja hae mielekkääseen työhön mukavassa porukassa!

Työpaikan osoite:
Marjaniementie 74, 00930 Helsinki

Ota yhteyttä:
asiakaspalvelu- ja majoituspäällikkö Seija Viitanen / Näkövammaisten liitto ry
p. 09 3960 4431
seija.viitanen@nkl.fi


Avoimet työpaikat yhdistyksissämme

Tampereen seudun Näkövammaiset hakee äänilehtikoordinaattoria

Tampereen seudun Näkövammaiset ry on näkövammaisten vuonna 1909 perustama yhdistys. Toimialueenamme on Pirkanmaa ja osa Kanta-Hämettä. Yhdistyksemme toimii näkövammaisten ihmisten hyväksi, jotta me voimme elää itsenäistä ja sisältörikasta elämää yhteiskunnan tasavertaisina jäseninä.

Haemme äänilehtikoordinaattoria vakinaiseen työsuhteeseen.

Työhösi kuuluu äänilehtituotannon työt sekä apuvälinepalvelumme taloushallinnon töitä. Olet mukana myös yhdistyksemme toimikunta- ja työryhmätyöskentelyssä.

Äänilehtituotannossa koordinoit vapaaehtoisten lukijoiden toimintaa ja vastaat äänitteiden eteenpäin lähettämisestä. Apuvälinepalvelumme taloushallinnon työt koostuvat myynnin seurannasta, sähköisen asiakaslaskutuksen hoitamisesta sekä varastokirjanpidosta. Hakijalta edellytämme soveltuvaa koulutusta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja myönteistä asennetta erilaisia työtehtäviä kohtaan. Suomen kielen taito on välttämätön. Työssä pitää hallita tietotekniikan perustaidot sekä taloushallinnon perusteita. Kokemus työskentelystä yhdistyksessä ja näkövammaistuntemus katsotaan eduksi. Työpaikka sijaitsee Tampereen keskustassa yhdistyksemme toimintakeskuksella.

Toivomme, että voisit aloittaa työssä tammikuun 2023 alussa sopimuksen mukaan. Työaika on 37,5 tuntia viikossa. Palkkauksessa noudatamme sosiaalialan järjestöjä koskevan työehtosopimuksen mukaista palkkausjärjestelmää (vaativuusryhmä 3. + mahdolliset henkilökohtaiset palkanosat). Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sekä ansioluettelosi (tiedostomuoto Word-asiakirja .docx) meille viimeistään 25.11.2022 osoitteeseen olli-pekka.rattari@tsnv.fi.

Lisätietoja puhelimitse toiminnanjohtaja Olli-Pekka Rättäri, puh 050 522 6981.