Ko­ke­mus­kou­lut­ta­ja ker­too ta­ri­nan­sa

Kokemuskouluttajina toimivat tehtävään koulutuksen saaneet näkövammaiset henkilöt tai heidän läheisensä, joilla on omakohtaista kokemusta sairastumisesta tai vammautumisesta. Kokemuskouluttaja pitää omaan kokemustietoonsa pohjaavia puheenvuoroja. Kokemuskouluttajia voidaan kutsua puhumaan sosiaali- ja terveysalan ja palvelualojen, kuten mm. bussi- ja taksikuljettajien koulutuksiin. Kokemuskouluttaja voi toimia myös vertaiskouluttajana kuntoutuksessa. Hän voi vierailla myös yrityksissä ja osallistua erilaisiin tapahtumiin ja messuille yhdistyksen edustajana.

Kaikilla kokemuskouluttajilla on oma tarinansa kerrottavanaan. Yhtä kokemuskouluttajan prototyyppiä ei ole, vaan kouluttajina toimii hyvinkin erilaisia ihmisiä.

Kokemuskouluttajan omakohtainen tarina tarjoaa mahdollisuuden oppia näkövammaiselta, mitä on elää sairauden tai vamman kanssa, ja heidän läheisiltään, mitä vaikea sairaus tai vamma tuo läheisen ihmisen elämään.

Maassamme on tällä hetkellä 20 koulutettua näkövammaista kokemuskouluttajaa. Alueellisten kokemuskouluttajien tai heidän yhteyshenkilönsä tiedot löytyvät alueyhdistysten sivuilta.

Kouluttajan kanssa voitte sopia mahdollisista kulukorvauksista ja palkkioista.

Lisätietoja kokemuskouluttajatoiminnasta järjestötoiminnan suunnittelija Petra Kohonen, 09 3960 4669, 050 517 4176 etunimi.sukunimi@nkl.fi