His­to­riak­lu­bi

Tervetuloa kuuntelemaan esitelmiä ja keskusteluja Näkövammaismuseon historiaklubeille. Järjestämme tilaisuuksia myös maakunnissa. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Tapahtumakalenteri kevät 2018

Keskiviikkona 7.2. klo 15-16.30 "Kun sanomalehti, luetusohjelma ja postirobotti tulivat taloon"
  • Tilaisuudessa keskustellaan näkövammaisten tiedonsaannin murroksesta 1980- ja 1990-luvun taitteessa. Vieraana emeritus tiedonsaanti johtaja Teuvo Heikkonen ja atk-suunnittelija Heikki Ekola. Museoamanuenssi Kari Huuskonen haastattelee. Paikka on Iiris-keskus, Helsinki, kokoustila Outa (6 krs.)
  • Kuuntele tallenne (mp3, 60 minuuttia)
Keskiviikkona 21.2. klo 13-14.30 Näkövammaismuseo meets Pohjois-Kymen näkövammaiset
  • Museoamanuenssi Kari Huuskonen vierailee Pohjois-Kymen näkövammaiset ry:n keskiviikkokerhossa. Aiheena on muistitietohistoria ja historiaklubitoiminnan mahdollisuudet. Paikka on Pohjois-Kymen näkövammaiset ry:n aluetoimintakeskus, Salpausselänkatu 30, Kouvola.
Tiistaina 13.3. klo 13-14.30 Näkövammaismuseo meets Varsinais-Suomen näkövammaiset
  • Museoamanuenssi vierailee Varsinais-Suomen näkövammaiset ry:n kontaktikerhossa. Aiheena muistitietohistoria ja historiaklubitoiminnan mahdollisuudet. Paikka on Varsinais-Suomen näkövammaiset ry:n aluetoimintakeskus, Läntinen pitkäkatu 37, Turku.
Keskiviikkona 4.4. klo 15-16.30 Vanha pappi ja olkalaukkumies - kertomuksia ja kokemuksia vammaistyöstä maailmalla
  • Vieraana rovasti Ari Suutarla. Museoamanuenssi Kari Huuskonen haastattelee. Paikka on Iiris-keskus, Helsinki, kokoustila Outa (6 krs.)
  • Kuuntele tallenne (mp3, 1 tunti 10 minuuttia)
Keskiviikkona 9.5. klo 12.30-14.30 Näkövammaismuseo meets Etelä-Karjalan näkövammaiset
  • Museoamanuenssi Kari Huuskonen vierailee Etelä-Karjalan näkövammaiset ry:n keskiviikkokerhossa. Aiheena on muistitietohistoria ja historiaklubitoiminnan mahdollisuudet. Paikka on Etelä-Karjalan näkövammaiset ry:n aluetoimintakeskus, Valtakatu 26.A 1, Lappeenranta.

Historialuentojen tilaisuudet tallennetaan ja ne ovat myöhemmin kuunneltavissa tämän verkkosivun kautta.