Työ­tä et­si­vil­le

Tuntuuko työn löytyminen mahdottomalta? Pohditko, mistä saisit apua työllistymiseen? Oletko eksynyt tukiviidakkoon?

Työllisyysneuvojat auttavat näkövammaisia ja näköongelmaisia työnhakijoita, jotka kaipaavat tietoa ja neuvoja työnhakuun. Palvelemme myös TE-palveluiden toimijoita, jotka tarvitsevat tietoa näkövammaisuudesta.

TE-palveluiden tukimuodot helpottavat työllistymistä, mutta itse työpaikan löytyminen voi usein osoittautua hankalaksi. Teemme asiakkaidemme kanssa yhteistyötä kaikissa työllistymisprosessin vaiheissa. Yhteistyö perustuu aina asiakkaan yksilölliseen tilanteeseen. Tarjoamme neuvoja ja tukea erilaisten työnhakukanavien kartoittamiseen, sopivien työpaikkojen etsimiseen sekä yhteydenpitoon työnantajien suuntaan. Tarjoamme apua myös työnhakua tukevien asiakirjojen kirjoittamisessa ja sosiaalisen median käytössä työnhaun apuna. Jos uskot, että voisimme auttaa, ota yhteyttä työllisyysneuvojiin.

TE-palveluilla on on käytössään laaja palveluvalikoima asiakkaidensa työllistymisen edistämiseksi. TE-toimistot voivat myöntää työttömän työnhakijan työllistävälle työnantajalle palkkatukea sekä järjestää työkokeiluja tiettyyn ammattiin tai työhön soveltuvuuden selvittämiseksi. Koulutuskokeiluja voidaan järjestää tiettyyn koulutusalaan tutustumiseksi. Palveluvalikoimaan kuuluvat myös työhönvalmennus, joka on henkilökohtaista työhönvalmentajan tukea ja apua työllistymisen edistämiseksi. Työolosuhteiden järjestelytuella korvataan niitä työvälineitä tai kalusteita tai työpaikan olosuhteisiin tehtäviä muutoksia, jotka ovat välttämättömiä vammasta tai sairaudesta aiheutuvan haitan poistamiseksi tai vähentämiseksi. TE-toimistot tarjoavat myös ammatinvalinnanohjausta ja työvoimapoliittista koulutusta.

Tutustu työnhakijan tietopakettiin