Ke­sä­työ 2015

Julkaistu Silmäterä-lehden numerossa 1/2015

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanja on pyörähtänyt käyntiin. Vetovastuun kantaa tänä vuonna Taloudellinen tiedotustoimisto. Viime vuonna kampanjaan osallistui 176 yritystä, jotka tarjosivat valtakunnan alueella nuorille 33 000 kesätyöpaikkaa. Kampanjan yhteydessä kesällä 2014 Linnanmäen huvipuisto tarjosi erityisesti työtä myös osatyökykyisille nuorille. Kampanjan tavoitteena tänäkin vuonna on haastaa niin pieniä kuin suuriakin työnantajia tarjoamaan nuorille mahdollisuuksia myönteisiin kesätyökokemuksiin. Yritysten halu kantaa vastuuta nuorten työllistymisestä on sekä ihailtavaa että järkevää - myös huonoina aikoina. Kesätyöntekijät ovat yritykselle voimavara, jotka mahdollistavat vakituisen henkilökunnan kesälomat ja, joiden joukosta usein löytyy osa-aikaisia työntekijöitä seuraavalle vuodelle. Nuoren hyvä kesätyökokemus on yritykselle tärkeä asia, sillä tarinat kauheista pomoista ja hirveistä työolosuhteista kesätyöpaikoilla leviävät sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin ja ovat vahingollisia yrityksille. Hyvän kokemuksen kesätöistä (ja kesätyöpaikan tarjonneesta yrityksestä, sen työntekijöistä sekä tekemisen kulttuurista) nuori taas vie mukanaan työelämään.

Kesätöiden hakeminen kannattaa aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Suuret työnantajat, kuten kunnat ja muut julkiset sektorin suuret toimijat kuten esimerkiksi sairaanhoitopiirit sekä suuret yritykset panevat kesätyöpaikat hakuun jo alkuvuodesta, yleensä viimeistään maaliskuussa. Monet kesätyöpaikat täytetään jo tammi-helmikuussa. Tärkeintä on olla itse aktiivinen. Paikkaa voi etsiä, paitsi netin kautta, myös sukulaisilta ja tutuilta kysymällä. Huomattavaa osaa kesätyöpaikoista ei laiteta julkiseen hakuun, vaan ne täytetään, jos sopiva henkilö tulee vastaan ja jätetään täyttämättä, jos sopivaa henkilöä ei löydy. Tämä pätee erityisesti pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, joissa ei ole erillistä henkilöstöosastoa, vaan yrityksen koko henkilökunta on kiinnitetty yrityksen ydinliiketoiminnan tehtäviin. On syytä muistaa, että tällaisissakin yrityksissä henkilöstö pitää kesäisin lomia, jolloin jäljelle oleva henkilöstö ja, erityisesti pienissä yrityksissä, omistajat joutuvat venymään ja uhraamaan oman kesälomansa, jotta yritys pystyisi kesälläkin vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Edellä kuvattu yritys tarvitsee kesätyöntekijän, mutta se ei hae sellaista, eikä myöskään palkkaa, ellei joku aktiivinen nuori yritykseen soita ja kerro, miten voisi olla avuksi yrityksessä kesällä.

Kesätyötä hakiessa ei kannata murehtia työkokemuksen tai ammatillisen koulutuksen puutetta, vaan keskittyä omiin vahvuuksiin. Harrastukset ja vapaaehtoistyö kannattaa valjastaa vahvuuksiksi ja oma persoona on laitettava peliin. Kesätöihin palkataan usein se parhaimmalta vaikuttava tyyppi, koska työnhakijat eivät työkokemuksen tai koulutuksen osalta juurikaan eroa toisistaan.

Vastuullinen kesäduuni 2015 - kampanjaan voi käydä tutustumassa osoitteessa www.kesaduuni.org.

Ville Ukkola/Työllisyyspalvelut/NKL