Eko­salk­ku: Näk­kä­ri – mi­kä se on?

Miten toimia, kun luokassa on näkövammainen?

Ekosalkkuun liittyviä välineitä.

Kun luokkaan tulee näkövammainen oppilas, luokkatoverit ja opettaja saattavat pohtia, miten hänet pitäisi kohdata.

Näkövammaiset nuoret ovat kehittäneet kouluja varten materiaalipaketin, jonka avulla voi järjestää erilaisen koulupäivän tilanteen avaamiseksi. Materiaalin avulla luokka käsittelee erilaisuuden kohtaamista ja saa tietoa näkövammaisuudesta. Näkövammaisen oppilaan asema helpottuu, kun hän voi opetusmateriaalin tuella kertoa, miten toivoo itseensä suhtauduttavan - tai tarvitseeko suhtautua mitenkään.

Näkövammaisten nuorten ideoista ja toimintamalleista koottiin Ekosalkku-opetusmateriaali. Salkku sisältää muun muassa valkoisen kepin kokeilun, pistekirjoitukseen tutustumisen ja havainnollisia videoklippejä. Koulut voivat itse luoda salkun eri osista haluamansa kokonaisuuden.

Opetusmateriaali on tehty Euroopan nuorisotoimintaohjelman, Youth in Actionin, rahoituksella. Tavoitteena on suvaitsevaisuuden lisääminen jokaisella elämän osa-alueella.

Ekosalkku on loistava tilaisuus viettää erilainen ja ainutlaatuinen koulupäivä! Jos kiinnostuit Ekosalkusta, ota yhteyttä alueelliseen työntekijään tai nuorisotoimeen:
nuoriso@nkl.fi, (09) 3960 4653, 050 596 5022
alueelliset työntekijätYouth in action -logo.

CIMO-banneri, cimo.fi