Nuor­ten toi­min­ta­ka­len­te­ri

Maaliskuu

Ilmaise Itseäsi -viikonloppu 8.-10.3.

Viikon kymmenen lopussa, eli 8.-10.3.2019 vietämme kahden kärjen nuorten tapahtuman. Tukikohtanamme on lomakeskus Lepola Lahdessa.

Kaksi kärkeä tarkoittaa sitä, että valitset etukäteen luovan tanssin ja äänileikittelyn väliltä viikonlopun ohjelman. Iso osa ohjelmasta on valitsemaasi aihetta. Tällöin aiheen parissa pääsemme jo paneutumaan kohtalaisen syvälle aiheeseen.  Yhdessä taas saunomme rennosti ja vietämme muutenkin illat koko ryhmänä.  

 

Eyes of the Skin, eli luovan tanssin esittely:

Tanssi- ja liike-improvisaatio -viikonlopussa opitaan omaa kehoa kuunnellen ja kokemuksia jakaen toinen toistemme kanssa. Osallistuaksesi viikonlopun työpajoihin, sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta tanssista tai liike-improvisaatiosta.

Kaikki lähtee hengityksestä, ja suhteesta omaan itseemme, omaan kehoon. “Mitä minä olen, miten minä liikun, mikä minua liikuttaa, mikä minussa liikkuu?”

Viikonlopun aikana kokeillaan erilaisia improvisaatioon, tanssiin, liikkeeseen ja leikkiin pohjautuvia tekniikoita ja harjoituksia, yksin, pareittain ja ryhmissä. Viikonlopun työpajoissa käytetään myös joitakin esineitä, materiaaleja sekä musiikkia, joiden kanssa voidaan kokea eri aistien kautta liikkeen kauneutta.

Viikonlopun ohjaavat Dance Ability (inklusiivisen tanssin) opettaja, tanssitaiteilija ja steinerpedagogi Noora Västinen sekä tanssinopettaja, koreografi, tanssitaiteilija Georgina Goater

 

Äänileikittelyn esittely:

Ääni ei ole vain puhumista varten. Äänellä voi myös laulaa, nauraa, suhista, kiljua ja päristä. Viikonlopun aikana teemme matkan ihmisääneen. Ohjelmassa on laulua, improvisaatiota, äänimaisemia ja tarinoita. Improvisoidut äänimaisemat herättävät tarinat eloon ja inspiroivat uusiin tarinoihin. Tutustumme ryhmässä hiukan myös laulun maailmaan ja tutkimme, miten laululla voi ilmaista erilaisia tunnetiloja. Osallistujien kiinnostuksen mukaan voimme myös äänittää joitakin äänimaisemia. Nämä kaikki äänen käyttömahdollisuudet voi myös yhdistää. Viikonlopun jälkeen äänesi on sinulle entistäkin tutumpi.

Alussa tutustumiseen käytetään aikaa, jotta ryhmä on jokaiselle mukava ja turvallinen paikka ilmaista itseään, kuunnella ja tulla kuulluksi.

Ennakkotaitoja ei edellytetä, vaan kiinnostus tutustua omaan ääneen riittää. Jokaisen ääni on ainutlaatuinen ja upea, joten sinunkin ääntäsi tarvitaan.

Äänipajan vetäjänä toimii Minja Survonen

 

Leiri on tarkoitettu kaikille näkövammaisille 12 – 30 –vuotiaille nuorille ympäri Suomea. Viikonlopun hinta on 80 € nuorelta. Tämä sisältää ohjelman, majoituksen, ruuan, matkat ja hauskan viikonvaihteen. Ilmoittautumiset www.nkl.fi/nuoret sivuilta löytyvän ilmoittautumislomakkeen kautta viimeistään 3.2.2019. Lisätietoja antaa mielellään nuorisotoimen suunnittelija Teemu Ruohonen joko puhelimella 050 596 5022 tai sähköpostitse teemu.ruohonen@nkl.fi.

 

Leiriterveisin

NKL / nuorisotoimi

Varhaisnuorten tapahtuma yhteistyönä

Nuorten viikonloppu 30.–31.3.2019
Varalan Urheiluopisto, Tampere

Seikkailuja ja hurvituksia Tampereella, Varalasta piipahdetaan keskustaan. Illalla leppoisaa saunomista ja illanviettoa. Leiri on suunnattu 12–16-vuotiaille näkövammaisille nuorille.

Leiri järjestetään yhteistyössä Näkövammaisten liiton Nuorisotoimen ja Näkövammaisten lasten kanssa.

Hinta: 40 € (sisältää majoituksen täysihoidolla ja ohjelman)

Käy tutustumassa: Varalan Urheiluopisto

Hakemukset 24.2.2019 mennessä.
Hae nuorten viikonloppuun

Lisätiedustelut:

Näkövammaiset lapset ry, Anne Latva-Nikkola
anne.latva-nikkola@silmatera.fi, 050 403 9080

Huhtikuu

Ensiapukurssi Turussa

Hätä ei ole tämän näköinen, vaan pieni ja punainen. Ainakin viikonlopun jälkeen tiedät, miten toimit ensiaputilanteissa. Näkövammaisten liiton nuorisotoimi järjestää EA1 kurssin Turussa 26.-28. huhtikuuta. Kurssin vetovastuu on Punaisella Ristillä. Kun ohjausta on 16 tuntia, niin tuloksena on muutakin kuin isoin ystävällisin kirjaimin kirjoitettu, ÄLÄ HÄTÄILE. Osanottajat saavat mukaansa EA1 kortin, joka on voimassa kolme vuotta. Ensiavun ohessa luvassa on myös taattua nuorisotoimen ohjelmaa, joten rentoa meininkiä on tiedossa myös Turussa.  

 

Kurssipaikkanamme toimii Linnasmäen kokoushotelli, joka on ehkä tutumpi Turun Kristillisenä opistona. Kurssille otetaan 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta 12 – 30 –vuotiasta näkövammaista nuorta mukaan. Osanottajamäärän rajaus tulee Punaisen Ristin suunnalta. Osanottomaksu on 85 € nuorelta. Maksu sisältää EA1 kortin, ohjelman, ruokailut, majoituksen sekä matkat.  Ilmoittautumisaika päättyy viimeistään 24.3. Ilmoittautumiset perinteisesti www.nkl.fi/nuoret sivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Lisätietoja tapahtumasta saa Teemu Ruohoselta 050 596 5022 tai teemu.ruohonen@nkl.fi.

 

Älä hätäile, tule mukaan ensiapuun.

 

NKL nuorisotoimi


Toukokuu

Maailma kylässä

Näkövammaiset nuoret ottavat jälleen kopin Näkövammaisten liiton paikasta Maailma kylässä -festivaaleilla 25.-26.5.2019. Tapahtuma on Helsingissä.Kesäkuu

PM -leiri Islannissa

It is time to think about summer and sign for the next Nordic camp which will be held in the central Reykjavik. The venue is the city hostel of Laugardalur just beside one of the most popular swimming pools in Reykjavik and a nice green area.


The time is Tuesday 25th of June till 2nd of July. The theme of the camp is “Urban independence” and the idea to be a part of bigger society, to be seen and socialize with others staying in the hostel. Anyway, we also have our own programme, including aerial silks, hand crafts, practising improvisation at the stage, hiking to a hot river and swimming. We are also going to make a cafe quiz in some of the cafes in Reykjavik. 

 

The main language of the camp is English.

 

Jos Islannin kutsu herätti mielenkiintosi, niin ilmoittauduthan leirille mukaan. Leiri on EU:n Erasmus+ nuorisovaihto. Tämä antaa aktiivisempaa roolia myös nuorille. Suomesta Näkövammaisten liitto lähettää maksimissaan 5 nuorta ja yhden ohjaajan Islannin Pohjoismaiselle nuorisoleirille. Islannin määrittelemä ikäraja on 18 – 30 – vuotta. Jos halukkaita lähtijöitä on enemmän kuin paikkoja, niin osanottajat arvotaan. Uusien leiriläisten joukosta arvomme kaksi ensimmäistä lähtijää ja kaikki ovat mukana loppujen paikkojen arvonnassa.  

 

Osanottomaksu suomalaisilta nuorilta on 210 euroa. Maksu sisältää ohjelman, täysihoidon ja matkat. Ilmoittautumiset www.nkl.fi/nuoret sivuilta löytyvän ilmoittautumislomakkeen kautta viimeistään 20.3.2019. Lähtijöiltä vaaditaan tyydyttävää englanninkielen osaamista. Tämä todetaan siten, että jokainen esittelee itsensä englanniksi nauhoituksessa tai puhelinkeskustelussa Teemun kanssa.

Heränneisiin kysymyksiin vastaa ilomielin Näkövammaisten liiton nuorisotoimen suunnittelija Teemu Ruohonen  puhelimitse 050 596 5022 tai sähköpostitse teemu.ruohonen@nkl.fi.

Heinäkuu

Nuorten kesäleiri

Näkövammaisten nuorten kesäleiri järjestetään vuonna 2019 Nuorisokeskus Marttisilla, Virroilla. Ajankohta on sunnuntaista 21.7. perjantaihin 26.7.

Lisää tietoa ja varsinainen kutsu tulevat myöhemmin.