Luetus®-sovellus tietokoneille ja mobiililaitteille

Luetus®-ohjelma on helppokäyttöinen sovellus, joka puhuu lehden artikkelit tai kirjan tekstin koneäänellä. Sovelluksella voi mm.  tehdä yksinkertaisia sanahakuja sekä ladata lehtiä ja kirjoja sovellukseen. Luetus-sovellus on saatavana Windows- ja Linux-tietokoneille sekä uusimmille iOS- ja Android-laitteille.

Mitä julkaisuja Luetus-palvelussa voi lukea?

Yli sata sanoma- ja aikakauslehteä, tuhansia kirjoja, luetteloita, käyttöohjeita ja muita ajankohtaisia julkaisuja on muokattu Luetus-muotoon yhteistyössä lehtitalojen, Celia-kirjaston ja kustantajien kanssa. Kirjavalikoimaa ovat kasvattaneet aktiiviset asiakkaat skannaamalla ja muokkaamalla tekstejä.

Mistä ja milloin Luetus-julkaisuja saa

Saat tunnuksen Luetus-verkkopalveluun maksutta ilmoittautumalla palvelun asiakkaaksi. Asiakkuus edellyttää vähintään 50 % haitta-astetta näkövammasta.

Sanomalehtiä ilmestyy jo aamuvarhaisella haettavaksi verkkopalveluun. Aikakaus-, asiakas- ja jäsenlehtiä  ilmestyy kymmeniä kuukausittain. Palvelu sisältää uusimpien numeroiden lisäksi myös julkaisujen vanhempia numeroita. Luetus-palvelussa on myös tuhansia kirjoja.

Miten lehtiä ja kirjoja luetaan

Lukeminen tapahtuu yleensä kuuntelemalla tietokoneen tai mobiililaitteen koneääntä. Julkaisujen teksti näkyy samaan aikaan näytöllä, ja sitä pystyy lukemaan myös omilla apuvälineohjelmilla.

Tule Luetus-asiakkaaksi

Luetus-palvelun asiakkaaksi hyväksytään henkilö, jonka näkövamman haitta-aste on 50 % tai enemmän.

Asiakkaaksi tulon yhteydessä annetaan yksi lisenssi Luetus-sovelluksen rekisteröimiseksi. Luetuksen voi halutessaan kuitenkin asentaa useammalle laitteelle ja käyttöjärjestelmälle. Lisälisenssit pyydetään sähköpostitse osoitteesta info(at)thp.nkl.fi

Löydät lisätietoja ja verkossa täytettävän lomakkeen
Il­moit­tau­du Lue­tus-pal­ve­lun asiak­kaak­si -sivulta.

Lisätietoja

IT-neuvonta, p. 09 3960 4000, sähköposti apua(ät)thp.nkl.fi

Lataa sovellus