Kuun­te­le leh­tiä ver­kos­ta Dai­sy-soit­ti­mel­la

Haluatko saada äänilehtiä suoraan Daisy-soittimeen ilman tietokonetta ja CD-levyjä? Lehtikuuntelu-palvelu tuo kymmenittäin sanoma- ja aikakauslehtiä sekä alueellisia äänijulkaisuja kuunneltavaksi heti niiden ilmestyttyä.

Lehtikuuntelu-palvelussa on
  • kymmeniä sanoma- ja aikakauslehtiä
  • asiakas- ja jäsenlehtiä
  • alueellisia äänilehtiä
  • ajankohtaismateriaalia kuten radio- ja tv-ohjelmatiedot.

Äänijulkaisujen kuunteluun tarvitaan Daisy-soitin ja internet-yhteys. Daisy-soittimen voi lainata Näkövammaisten liitosta. Henkilökohtaiset palveluasetukset tehdään laitteeseen valmiiksi. Jos asiakkaan taloudessa ei ole Internet-yhteyttä, hän voi saada käyttöönsä myös Kuuntelukaista-yhteyden. Se on rajoitettu langaton mobiiliyhteys, jota voi käyttää vain tähän palveluun. Julkaisut tilataan lähimmästä näkövammaisten alueyhdistyksestä tai Näkövammaisten liitosta.

Lehtikuuntelu-palvelun ja Kuuntelukaista-yhteyden voi saada henkilö, jonka näkövamman haitta-aste on vähintään 50 %. Jos sinulla on näkövammaiskortti, olet oikeutettu palveluun eikä sinun tarvitse toimittaa lääkärintodistusta.

Palvelu tuotetaan Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen tuotoilla yhteistyössä lehtitalojen, NKL:n alueyhdistysten ja muiden julkaisijoiden kanssa.

Voit lukea lehtiä ja kirjoja myös tietokoneella maksuttoman Luetus-palvelun kautta. Kun palvelu on käytössäsi, voit lukea julkaisuja Luetus-lukusovelluksella sekä ladata äänilehtiä tietokoneelle ja mobiililaitteelle. Ladatun äänilehden voi myös siirtää useimpiin Daisy-soittimiin.

Lisätiedot ja tilaaminen

Daisy-neuvonta, p. 09 3960 4040, sähköposti daisy(ät)nkl.fi