Kuun­te­le leh­tiä ja ää­ni­kir­jo­ja ver­kos­ta Dai­sy-soit­ti­mel­la

Haluatko saada äänilehtiä suoraan Daisy-soittimeen ilman tietokonetta ja CD-levyjä? Luetus®-kuuntelu (entinen Lehtikuuntelu-palvelu) tuo kymmenittäin sanoma- ja aikakauslehtiä sekä alueellisia äänijulkaisuja kuunneltavaksi heti niiden ilmestyttyä. Myös Celia-kirjaston tuottamia kuukausittain vaihtuvia kirjakerhokirjoja saa kuunneltavaksi suoraan Daisy-soittimeen.

Luetus®-kuuntelussa on
  • kymmeniä sanoma- ja aikakauslehtiä
  • asiakas- ja jäsenlehtiä
  • alueellisia äänilehtiä
  • ajankohtaismateriaalia kuten radio- ja tv-ohjelmatiedot
  • Celian kirjakerhokirjoja, luettelo kerhoista Celian sivulla

Äänijulkaisujen kuunteluun tarvitaan Daisy-soitin ja internet-yhteys. Daisy-soittimen voi lainata Näkövammaisten liitosta. Henkilökohtaiset palveluasetukset tehdään laitteeseen valmiiksi. Jos asiakkaan taloudessa ei ole Internet-yhteyttä, hän voi saada käyttöönsä myös Kuuntelukaista-yhteyden. Se on rajoitettu langaton mobiiliyhteys, jota voi käyttää vain tähän palveluun.  Kuunneltavat julkaisut tilataan lähimmästä näkövammaisten alueyhdistyksestä tai Näkövammaisten liitosta.

Luetus-kuuntelun ja Kuuntelukaista-yhteyden voi saada henkilö, jonka näkövamman haitta-aste on vähintään 50 %. Jos sinulla on näkövammaiskortti, olet oikeutettu palveluun eikä sinun tarvitse toimittaa lääkärintodistusta.

Palvelu tuotetaan Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen tuotoilla yhteistyössä Celian, lehtitalojen, NKL:n alueyhdistysten ja muiden julkaisijoiden kanssa.

Luetus®-verkkopalvelussa voit kuunnella lukusovelluksella äänilehtiä mobiililaitteilla ja tietokoneella.

Lisätiedot ja tilaaminen

Daisy-neuvonta, p. 09 3960 4040, sähköposti daisy(ät)nkl.fi