Nä­kö­vam­mais­kort­ti

Näkövammaiskortti.

Näkövammaiskortin tarkoituksena on todistaa haltijansa näkövammaisuus. Kortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistus, vaan pyydettäessä haltijan on voitava todistaa henkilöllisyytensä virallisella henkilöllisyystodistuksella. Näkövammaiskorttiin merkitään kortin haltijan nimi, syntymäaika, näkövamman aiheuttama haitta-asteprosentti ja haittaluokka. Näkövammaiskortin myöntämisestä vastaavat Näkövammaisten liitto ry ja Förbundet Finlands Svenska Synskadade rf. Näkövammaiskortti on maksuton.

Näkövammaiskortin voi saada näkövammainen, jonka näkövammasta aiheutuva haitta-aste on vähintään 50 %. Haitta-aste on todistettava lääkärintodistuksella. Näkövammaiskortti myönnetään henkilön liittyessä jäseneksi näkövammaisyhdistykseen. Henkilöt, jotka eivät halua liittyä jäseneksi näkövammaisyhdistykseen saavat kortin ottamalla yhteyttä Näkövammaisten liiton jäsenpalveluyksikköön.

Alennuksia

Näkövammaiskorttiin tulee tieto haitta-asteesta, joten kortilla voi vaivattomasti osoittaa oikeutensa esimerkiksi alennuksiin
  • Finnairilla
  • VR:llä
  • teattereissa
  • museoissa
Näkövammaisella on oikeus tietyin edellytyksin saada alennusta matka- ja pääsylipuista tai saada oppaan lippu ilmaiseksi maksaessaan itse täyden hinnan. Käytännöt vaihtelevat, joten alennusta kannattaa tiedustella maksamisen yhteydessä.

Lisätietoja näkövammaiskortista saat Näkövammaisten liiton jäsenpalveluyksiköstä ti-to klo 9-15, Niina Juntunen
p. 09 3960 4656