10.11.2017
Yh­den­ver­tai­suus-tun­nus­tus­pal­kin­to Nä­kö­vam­mais­ten lii­ton Teu­vo Heik­ko­sel­le

Paraikaa Tampereella pidettävillä Apuväline-messuilla jaettiin Suomen Messusäätiön lahjoittamat Yhdenvertainen Suomi -tunnustuspalkinnot tahoille, jotka ovat tehneet merkittävää työtä vammaisten ihmisten yhdenvertaisuuden hyväksi. Raati valitsi yleisön ehdotusten joukosta kolme palkinnon saajaa:

Teuvo Heikkonen on elämäntyöllään edistänyt näkövammaisten tiedonsaantia. Palo asiaan puuttumiseen alkoi omakohtaisesta kokemuksesta jo lapsuudessa. Tiedonsaannin hankaluus on merkittävä näkövammaisten henkilöiden yhdenvertaisuutta kaventava asia. Heikkosen johdolla Näkövammaisten liitto kehitti palvelun, joka tuo sanomalehtiaineiston päivittäin näkövammaisten luettavaksi. Palvelu kattaa nykyään kymmeniä lehtiä ja se on käytettävissä älypuhelimilla ja tietokoneella.

Tampereen Pallo-Veikkojen sähköpyörätuolijalkapallojoukkueen taustahenkilöt ovat pyyteettömällä ja ennakkoluulottomalla työllään saaneet Suomessa uuteen lajiin kokoon joukkueen ja luoneet sille puitteet toimia. Tämän porukan työ edistää vaikeastikin vammaisten henkilöiden liikunnan harrastamisen mahdollisuuksia.

Bloggaaja Anna Giss tekee Lusikoita kiitos. -blogissaan esimerkillistä työtä, joka nostaa liikuntavammaisten asemaa ja tarjoaa tietoa somessa. Hän kertoo Instagramissa ja YouTubessa avoimesti elämästä sairauden ja liikuntavamman kanssa, mikä kannustaa myös muita nuoria puhumaan vaikeistakin asioista.
"Blogin lukijat kertovat, että sen seuraaminen saanut silmiä auki ja lisännyt ymmärrystä. Lukijoissa on niin hoitohenkilökunnan edustajia ja ihmisiä, joita kipu tai esteettömyys koskettaa henkilökohtaisesti. Heissä on ihan tavallisia suomalaisia ihmisiä", Giss sanoo.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa pidettävä Apuväline 2017 on apuvälinealan suurin tapahtuma messuosastoineen, ohjelmalavoineen ja seminaareineen. Se on mahdollisuus tutustua uuteen teknologiaan, kuulla vertaiskokemuksia ja asiantuntijapuheenvuoroja sekä viihtyä.
Apuväline 2017 jatkuu vielä 10. ja 11.11.

Yhdenvertaisuus-tunnustuspalkinnon saaneet ryhmäkuvassa. Teppo Heikkonen seisoo kuvassa toinen oikealta.