Tun­tu­maa-näyt­te­ly avau­tuu Ii­ris-kes­kuk­ses­sa 7.12.2010

Muistoja tulevaisuudesta -teos

Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiriksessä avautuu joulukuussa taidenäyttely, jossa taiteesta pääsee nauttimaan kaikin aistein. Tuntumaa-näyttely on suunnattu erityisesti näkövammaisille nuorille ja lapsille, mutta se tarjoaa kaikille mahdollisuuden tutustua aistien maailmaan.

Tuntumaa on elämyksellinen näyttely, jossa on esillä kahdeksan taiteilijan teoksia. Taiteilijat tuovat kävijöiden ulottuville kosketeltavia, kuunneltavia, tuoksuvia ja maisteltavia tauluja, veistoksia ja installaatioita.

Näyttelyn taiteilijat ovat Sanna Heikintalo ja Jaana Teräväinen, Maarit Hedman, Kirsi Jaakkola, Mervi Kuittinen-Karivirta, Hilda Kozari, Kari Mäkiranta, Veijo Setälä ja TIP-Connection.

Näyttelyn tuottaminen ja kuratointi ovat osa Marika Leinonen-Vainion taiteen maisterin opinnäytetyötä Aalto-yliopiston Porin taiteen ja median laitokselle. Näyttely toteutettiin Taikalamppu-verkostoon kuuluvan Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston kanssa.

Näyttelyn avajaiset ovat tiistaina 7.12. klo 16.30 alkaen. Klo 17 esitetään TAKTIL:TUHKIMO - teatteriesitys, jonka voi tuntea, kuulla ja maistaa tai katsoa silmät suljettuina. Esityksen kesto on 30 min ja sitä suositellaan yli 5-vuotiaille lapsille.

Tuntumaa-näyttely on avoinna Iiris-keskuksen aukioloaikoina 15.1.2011 saakka arkisin 8-18.30 ja lauantaisin klo 10–14.

Marjaniementie 74, Helsinki (Itäkeskus). Vapaa pääsy.

Näyttely on aikaisemmin ollut esillä syyskuussa Porissa. Helsingistä Tuntumaan kiertue jatkuu Hämeenlinnaan.

Lisätietoja:

tuottaja/kuraattori

Marika Leinonen-Vainio

p. 050 5438 863

marika.leinonen-vainio(a)taik.fi