Tau­no Tu­ke­van so­ta -TV-sar­ja ku­vai­lu­tul­kat­tu­na jou­lu­kuus­sa

Yle esittää Heidi Köngäksen ohjaaman kolmiosainen draamasarjan Tauno Tukevan sota, joka kertoo jatkosodasta ruoanlaiton näkökulmasta.

Yle TV 1 lähettää minisarjan kuvailutulkattuna maanantaisin 13.12., 20.12. ja 27.12. klo 21.30. Uusinnat nähdään saman viikon keskiviikkona klo 19. Kuvailutulkkauksen kuulee, kun valitsee digiboksin äänivalikosta ensisijaiseksi kieleksi hollannin. Kuvailutulkkauksesta vastaavat Anu Aaltonen ja Hannele Antikainen.

Draamasarja Tauno Tukevan sota katsoo jatkosotaa uudesta näkökulmasta. Se kertoo rintamalla ruokaa laittavista miehistä, ns. töpinän porukasta, joka ei ole taistelujen keskiössä. Silti sota osuu myös heihin. Tauno Tukevan sota kuvaa myös kotirintamaa, naisten ja lasten kokemuksia sodasta.

Laila Hirvisaaren ja Eve Hietamiehen käsikirjoittaman sarjan nimihenkilö on keski-ikäinen perheenisä, joka puhuu itsensä töpinään. Pääroolia näyttelee Jaakko Saariluoma. Hän tekee Tauno Tukevana sen vakavan roolin, jota koomikolta on odotettu jo pitkään.

Yleisradio toivoo näkövammaisilta ja näkeviltä vastaanottajilta palautetta Tauno Tukevan sota-sarjan kuvailutulkkauksesta. Käyttäjäpalaute on tärkeää, koska Yleisradiossa pohditaan juuri nyt kuvailutulkkauspalvelun laajentamista. Lähetä palautteesi tammikuun 2011 loppuun mennessä kulttuurisihteeri Tanja Turuselle sähköpostitse tanja.turunen@kulttuuripalvelu.fi tai puhelimitse p. 09 3960 5505.