Tiedote 22.5.2014
Po­lii­ti­kot ja näyt­te­li­jät tal­koi­li­vat ää­ni­kir­jan nä­kö­vam­mai­sil­le

Kuka puhuu? on näkövammaisille suunnattu äänikirja, jonka tekemisessä on ollut mukana poliitikkoja, radio- ja tv-ääniä sekä näyttelijöitä. Lukijoina ovat muun muassa Aku Hirviniemi, Paula Risikko, Timo Soini ja Jenni Haukio sekä 11 muuta tunnettua suomalaista.

Äänikirja muistuttaa Näkövammaisten Keskusliiton ja Celia-erikoiskirjaston työstä. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina kaikille tarvitseville. NKL lainaa Daisy-soittimia ja tietokoneohjelmia Celia-kirjaston asiakkaille ja äänilehtien lukijoille.

Kuka puhuu? -äänikirjalla muun muassa Timo Soini lukee Iisakki Vähäpuheisen ja radioihmeen, Sirpa Pietikäinen Eeva-Liisa Mannerin runoja ja Hellevi Härkönen lukee katkelman Marja-Liisa Vartion romaanista Hänen olivat linnut.

Kaikki lukijat ovat Paavo Arhinmäki, Jari Aula, Jenni Haukio, Aku Hirviniemi, Hellevi Härkönen, Arvi Lind, Paavo Lipponen, Sirpa Pietikäinen, Anja Pohjola, Eva Polttila, Paula Risikko, Esko Salminen, Timo Soini, Pertti Sveholm ja Jutta Urpilainen.

Lisätietoja:
Näkövammaisten Keskusliiton toimitusjohtaja Jukka Tahvanainen, (09) 3960 4600 tai 040 900 4875.