Nä­kö­vam­mais­ten kult­tuu­ri­pal­kin­to kuun­nel­man­te­ki­jäl­le

Loviisalainen Anne Huttunen, 54,on tuonut näkövammaisten kuunnelmaharrastusta julkisuuteen viihteen keinoin. Hän on Näkövammaisten Keskusliiton mukaan klassinen tarinankertoja, monilahjakkuus ja innostava esimerkki, joka tekee luovaa työtä pitkäjännitteisesti ja suurella sydämellä.

Esko Jantunen (vasemmalla), Merja Heikkonen, Anne Huttunen ja Eija-Liisa Markkula.

Kuvassa Anne Huttunen ottaa vastaan kulttuuripalkinnon.

Tähän mennessä hän on kirjoittanut, ohjannut ja tuottanut neljä kuunnelmaa, joista kolme oman Jännärijoutsenet-ryhmänsä kanssa.

Anne Huttunen on voittanut vuonna 2003 Näkövammaisten Kulttuuripalvelun järjestämän kuunnelmakäsikirjoituskilpailun 6-osaisella jännityskuunnelmakäsikirjoituksellaan.

Lisäksi hän on käsikirjoittanut ja johtanut live-roolipelejä näkövammaisille. Seuraava live-roolipeli pelataan marraskuussa Helsingissä Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiriksessä.

Näkövammaisten Keskusliitto jakaa kulttuuripalkinnon 14.6.2014 kesäpäivillä Oulussa. Kulttuuripalkinto jaetaan nyt 5. kerran. Edellisen kerran se jaettiin vuonna 2006.

Kulttuuripalkinto voidaan myöntää joko taiteellisista tai tieteellisistä ansioista. Perusteena voi olla joko yksittäinen teko tai pitkäjänteinen toiminta. Palkinto on 4000 euroa.