Suo­men maa­li­pal­lo­nai­sil­le eu­roo­pan­mes­ta­ruusp­rons­sia Sak­sas­ta

EM-turnauksen viimeinen päivä huipentui välieriin ja mitalipeleihin. Suomi kohtasi välierässä Britannian voitettuaan puolivälierässä Ruotsin 7-3.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin tasaisissa merkeissä; Suomi meni aina johtoon, mutta britit tasoittivat. Tauolle mentiin tilanteesta 3-3.

Toisen puoliajan alku oli tiukkaa puolustamista. Britannia siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon, kun toista erää oli pelattu vajaa puolikas. Kolmisen minuuttia tästä britit menivät jo 5-3 -johtoon. Suomi nousi vielä tasoihin Heikkisen ja Tolppasen maaleilla. Ottelun viimeinen minuutti oli suomalaisille kuitenkin synkkyyttä. Ajassa 19.17 Britannia siirtyi 6-5 -johtoon. Suomen aikalisät oli jo käytetty, joten vaihdoilla haettiin heittopaikkoja. Loppuhetkillä Heikkinen yritti vielä tasoitusta riskillä, joka kostautui. Pitkä heitto ajassa 19.57. Britannia heitti maalin ja
meni EM-loppuotteluun maalein 7-5. Suomi joutui pelaamaan Kreikan kanssa pronssimitaleista.

Kreikkaa vastaan ei yleensä ole maaleja tehtailtu, joten pronssiottelusta tiedettiin tulevan vähämaalisen. Tauolle mentiinkin maalittomassa tasatilanteessa.

Toiseen erään Suomi sai vahvan alun ja meni reilussa minuutissa 3-0 -johtoon Leppäsen, Tolppasen ja Heikkisen maaleilla. Kreikan maalitili jäi yhteen ja kun Tolppanen maalasi vielä kertaalleen, vei Suomi EM-pronssia numeroin 4-1.

Naisten euroopanmestariksi otteli Iso-Britannia voitettuaan finaalissa Tanskan 7-3.

Lisätietoa muilla www-sivuilla