Pod­cast

Näkövammaisten liitolla on nyt oma podcast, jonka kautta voit kuunnella näkövammaisten nuorten tuottamaa Nyöri-podcastia, vinkkejä erilaisten sovellusten, ohjelmien ja tekniikan käyttöön, haastatteluja, historiaohjelmia jne.

Mikä on podcast?

Podcasteilla tarkoitetaan internetistä löytyviä ääni- tai videotallenteita, joita voi kuunnella tai katsella joko suoratoistona omalla tietokoneella tai ladata tallenteen toistettavaksi esimerkiksi kannettavaan mp3-soittimeen tai älypuhelimeen.

Podcasteja voi seurata juuri itselleen sopivana ajankohtana ja sopivassa tilanteessa olematta riippuvainen ohjelmien lähetysajoista.

Podcast-syöte

Ääni- tai videomateriaalin lisäksi podcastiin kuuluu olennaisena osana syöteosoite, jonka avulla podcastien toisto-ohjelmat osaavat järjestää podcast-syötteen jaksot ilmestymispäivän perusteella oikeaan järjestykseen.

Näkövammaisten liiton podcastin syöteosoite on
http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:281939335/sounds.rss

Kun podcastin syöteosoite tallennetaan internet-selaimeen tai podcasteja toistavaan ohjelmaan, puhutaan podcastin tai podcast-syötteen tilaamisesta.

Näkövammaisten liiton podcastin tilaaminen Internet Explorer -selaimeen

Saat tallennettua Näkövammaisten liiton podcastin osoitteen Internet Explorer-selaimeen siirtymällä selaimella Näkövammaisten liiton podcast-syötteen sivulle. Avautuvalla sivulla selain ilmoittaa, että olet tarkastelemassa usein päivittyvää syötettä ja antaa lisätietoja syötteen tilaamisesta. Selain tallentaa syöteosoitteen kun painat sivulla olevaa Tilaa tämä syöte -painiketta.

Pääset tarkastelemaan Internet Explorer -selaimeen tallennettujen syötteiden luetteloa painamalla näppäinyhdistelmää Control+g.

Näkövammaisten liiton podcastin tilaaminen iPhonen Podcastit-sovellukseen

Avaa iPhonesta löytyvä Podcastit-sovellus ja valitse näytön oikeassa alareunassa oleva Haku-painike. Kirjoita hakukenttään Näkövammaisten liitto ja paina Etsi-painiketta. Valitse hakutuloksista löytyvä Näkövammaisten liitto-podcast. Näkyviin avautuu podcastin kuvaus, jonka lisäksi näkyvissä on myös Tilaa-painike. Painamalla Tilaa-painiketta ohjelma tallentaa tilauksen.

Kaikki tilatut podcastit löytyvät ohjelman kohdasta Omat podcastit.


Palautetta liiton podcastista voit lähettää osoitteella nettiradio@nkl.fi.