27.11.2017
Ylel­lä ku­vai­lu­tul­kat­tu­ja oh­jel­mia jou­lu­kuus­sa

Joulukuun aikana Ylen Kotikatsomo esittää kaksi draamaa, jotka molemmat on kuvailutulkattu. Myös vuoden 2017 joulukalenteri kuvailutulkataan. 1.12. ensi-iltansa elokuvateattereissa saava Muumien taikatalvi on myös kuvailutulkattu.

Televisiossa kuvailutulkkauksen kuulee, kun valitsee digiboksin äänivalinnaksi hollannin kielen (vrt. äänitekstitys). Elokuvateattereissa kuvailutulkkauksen voi kuulla omalta älylaitteeltaan MovieReading-sovelluksen kautta.

Kotikatsomon kaksi kuvailutulkattua draamaa

Ylen Kotikatsomo esittää sunnuntaina 3.12.2017 elokuvan Linnan juhlat (ohjaaja Tapio Piirainen) ja sunnuntaina 17.12.2017 Nuoruustango (ohjaaja Heidi Köngäs). Molemmat tulevat TV1:ltä.

Joulukalenteri: Huiman hyvä joulu!

Ylen vuoden 2017 joulukalenteri on Huiman hyvä joulu! Joulukalenteri lähetetään 1.12.–24.12.2017 Yle TV2:lla.

Joulukalenteri on lämpöinen tarina rohkeudesta olla se mikä on. Tarinassa on mukana herkullisia henkilöhahmoja, joista jokainen löytää suosikkinsa. Henkilöhahmojen samaistuttavuus tuo katselukokemukseen oman mausteen.

Kaino Juhana, Huima Hurja ja Serkku Shh solmivat ystävyys sopimuksen ja päättävät ottaa selvää Joulupukin salaisesta kirjasta. Kirjan etsintä muuttuu seikkailuksi, jossa joudutaan pohtimaan mikä on oikein ja mikä väärin.

Muumien Taikatalvi -animaatio tulee kuvailutulkattuna elokuvateattereihin 1.12.2017

Tove Janssonin rakastettuun Taikatalvi -kirjaan pääasiallisesti perustuva animaatio tulee Suomessa katsottavaksi niin suomen-, ruotsin- kuin saamenkielisenäkin versiona. Elokuva tulee saataville myös kuvailutulkattuna.

Kuvailutulkkauksen ovat laatineet Carita Lehtiniemi ja Anu Aaltonen, kuvailutulkkauskonsulttina on  toiminut Heikki Ekola ja lukijana on Anu Aaltonen.

Kuvailutulkkauksen kuulee MovieReading-sovelluksen kautta.
Kuvassa hymyilevät iloisesti Huima Hurja (Hanna Raiskinmäki), Serkku Shh (Emilia Sinisalo) ja Kaino Juhana (Hannes Mikkelsson). Kaikilla kolmella on päällään värikkäät talvivaatteet. He seisovat lumessa ja takana on kuusia.

Ylen joulukalenteri Huiman hyvä joulu! tulee katsottavaksi TV2:lla 1.12.2017 alkaen. Kuvassa Huima Hurja (Hanna Raiskinmäki), kesk. Serkku Shh (Emilia Sinisalo) ja Kaino Juhana (Hannes Mikkelsson). Kuva: Jorma Lehti / Yle kuvapalvelut