Ra­jat räis­keel­le -kan­sa­lai­sa­loi­te­kam­pan­jan lan­see­raus ja tie­do­tus­ti­lai­suus 4.12.

Aika: 4.12.2018 klo 12-14
Paikka: Kansalaisinfo

Ilotulitteet ovat vaaraksi ilotulitteita käyttäville ihmisille ja ilotulituksia katseleville sivullisille. Ilotulitteet heikentävät ilmanlaatua ja aiheuttavat haittaa seura-, koti- ja luonnoneläimille sekä luonnolle. Luokkiin F2 ja F3 kuuluvien pyroteknisten tuotteiden kuluttajakäytön rajoittamiseksi tähtäävän kansalaisaloitteen tavoitteena on suojella ihmisiä, eläimiä ja ympäristöä näiltä haitoilta.

Tervetuloa kuulemaan (kansalaisaloitteessa mukana olevien järjestöjen edustajien) näkemyksiä ilotulitteiden haittapuolista ja esittämään aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

Ohjelma

klo 12 Saara-Sofia Sirén, kansanedustaja; aloituspuheenvuoro
klo 12.05–10 Hannele Luukkainen, Helsingin Eläinsuojeluyhdistys HESYn puheenjohtaja
klo 12.10–15 Hannu Halila, Suomen Lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja
klo 12.15–20 Vesa Lehtonen, Suomen Kennelliiton hallituksen ja kasvattajatoimikunnan jäsen
klo 12.20-25 Mika Tolvanen, Opaskoirayhdistyksen puheenjohtaja
klo 12.25-30 Reija Junkkari, Suomen Hippoksen asiantuntijaeläinlääkäri ja Minna Peltonen, Suomen Ratsastajainliiton tallitoiminnan kehittäjä
klo 12.30–35 Tero Kivelä, professori, HYKS silmätautien klinikan ylilääkäri

Järjestöjen esitysten jälkeen eduskuntaryhmillä on mahdollisuus pitää puheenvuoroja. Tilaisuuden loppuun on varattu aikaa yleisön kysymyksille.

Kansalaisaloitteessa ovat mukana ja tapahtuman järjestävät Allergia-, iho- ja astmaliitto, Helsingin Eläinsuojeluyhdistys HESY, Näkövammaisten liitto, Opaskoirayhdistys, SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto, Suomen Eläinlääkäriliitto, Suomen Eläinoikeusjuristit, Suomen Hippos, Suomen Kennelliitto, Suomen Kissaliitto, Suomen Lääkäriliitto, Suomen Palovammayhdistys ja Suomen Ratsastajainliitto.Mustalla pohjalla on keskellä teksti Rajat räiskeelle. Vasemmalla on kuva miehestä, jolla on musta silmälappu vasemman silmän päällä, tekstin alla on kuva säikähtäneestä kissasta ja oikealla on kullanvärinen ilotulite.