4.12.2017
Nä­kö­vam­mai­sur­hei­li­joi­ta pal­kit­tiin kun­nia­mer­keil­lä

Suomen 100-vuotisjuhlavuonna Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on päättänyt antaa ansioituneille Suomen kansalaisille kunniamerkkejä 6.12.2017.

Näkövammaisten liitto ry onnittelee liiton työntekijää, paralympiavoittaja Jaana Argillanderia Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön myöntämästä kunniamerkistä, Suomen Leijonan ritarikuntien I-luokan ritarimerkki solkineen.

Näkövammaisten liitto ry onnittelee myös Lontoon maalipallokultaa voittanutta joukkuetta. Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt kunniamerkit, Suomen Leijonan ritarikuntien I-luokan ritarimerkit solkineen joukkuelajien paralympiavoittajille. Joukkuelajien paralympiavoittajat ovat Toni Alenius, Jarno Mattila, Erkki Miinala, Ville Montonen, Tuomas Nousu ja Petri Posio.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt kunniamerkin kaikille elossa oleville suomalaisille olympiavoittajille ja vuoden 2000 jälkeen paralympiakultaa voittaneille suomalaisurheilijolle.

Traditio aloitettiin 50 vuotta sitten, kun presidentti Urho Kekkonen myönsi kunniamerkit silloin elossa olleille olympiavoittajille. Sen jälkeen kunniamerkkejä on myönnetty harvoin. Vuoden 1967 jälkeen sen ovat saaneet vain Kaarlo Kangasniemi, Kaija Mustonen, Pekka Vasala ja Lasse Virén vuonna 1972, Marja-Liisa Kirvesniemi ja Pertti Karppinen vuonna 1985 sekä Leo-Pekka Tähti vuonna 2012.

Niinistön myöntämän kunniamerkin sai 34 olympia- ja 14 paralympiavoittajaa.

Suomen valkoisen ruusun ritarimerkki Teuvo Heikkoselle

Suomen valkoisen ruusun ritarimerkki on myönnetty Teuvo Heikkoselle. Näkövammaisten liitto ry onnittelee ansioitunutta Teuvoa, ja kiittää häntä pitkäaikaisesta ja ansioituneesta työstä liiton palveluksessa.

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille tunnustukseksi huomattavista siviili- ja sotilasansioista. Myös ulkomaalaisia voidaan palkita ritarikuntien kunniamerkeillä.