Pre­si­dent­ti­pa­ri ryh­tyi kum­meik­si Rii­mi- ja Ru­no-opas­koi­ril­le

Tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio vieraili Iiris-keskuksessa 25.4.2013. Haukio tutustui opaskoiratoimintaan, kädentaitotiloihin ja muuhun liitossa tehtävään työhön.

Jenni Haukio opaskoiran penty sylissään.

Rouva Jenni Haukiosta tuli Runo-nimisen opaskoiran kummi. Näkövammaisten Keskusliiton Opaskoirakoulun Runo- ja Riimi-pennut ovat molemmat narttuja, joilla on edessään parin vuoden koulutus ennen kuin ne aloittavat työnsä opaskoirana.

Eija-Liisa Markkula lausuu runoa Iiriksen Braille-salissa.

Eija-Liisa Markkula lausui koira-aiheisen runon Jenni Haukion runokokoelmasta. Haukio sai lahjaksi pisteillä kirjoitetun version runosta.

Esko Jantusen lähikuva.

Esko Jantunen kertoi Näkövammaisten Keskusliiton toiminnasta ja muun muassa juhlavuodesta, jonka teema on Parempaan työllisyyteen.

Jenni Haukio opaskoiranpentu sylissään.

Rouva Jenni Haukion kummiopaskoira Runo on rauhallinen pentu, joka nukahteli tilaisuuden aikana. Riimi puolestaan on toimeliaampi luonne, ja se ilmaisikin kärsimättömyytensä haukahtelemalla.

Jenni Haukio hymyilee opaskoiran pentu sylissään.

Jenni Haukio opaskoiran pentu sylissään.

Näkövammaisten Keskusliiton Opaskoirakoulu tarjoaa kaikille mahdollisuuden ryhtyä opaskoirakummiksi. Lisätietoa Opaskoirakoululta.

Jenni Haukion profiilikuva.

Rouva Jenni Haukio tutustui Näkövammaisten Keskusliiton kädentaitotiloihin.

Jenni Haukio kädentaitotilassa edessään työpöytä, jolla on erilaisia käsintehtyjä harjoja.

Kädentaitojen tilassa esiteltiin erilaisia materiaaleja ja näkövammaisten tekemiä tuotteita, muun muassa käsintehtyjä harjoja.

Jenni Haukio keskustelee Esko Laukkarisen kanssa.

Esko Laukkarinen (oikealla) ja muut kuntoutusohjaajat kertoivat kädentaitotilojen toiminnasta.

Kunniakirjat koirakummeille.