Es­teet­tö­myys­päi­vän ta­pah­tu­ma Na­rink­ka­to­ril­la 17.5.

Kuvassa kaksi piirroshahmoa, vasemmalla vanhempi nainen, joka liikkuu rollaattorin kanssa ja oikealla nuorempi mies, jolla on keppi kädessä.

Tiedätkö, mitä on esteettömyys? Se on sitä, että kuka tahansa ihminen, ikään, kokoon, liikuntakykyyn tai aistien herkkyyteen katsomatta pääsee liikkumaan ja toimimaan jossain paikassa.

Tervetuloa tutustumaan esteettömyyteen ja saavutettavuuteen monista eri näkökulmista ja pitämään hauskaa Esteettömyyspäivänä 17.5.2017 klo 11–15 Kampin Narinkkatorilla.

Invalidiliiton ja sen yhteistyökumppaneiden järjestämässä tapahtumassa pääset esimerkiksi testaamaan pyörätuolilla liikkumista ja haastat radalla paralympiamitalistin, tutustut avustaja- ja opaskoiriin, kokeilet ratakelausta simulaattorissa, tutustut pistekirjoitukseen ja vaikka soitat i-padia.

Kello 14 Näkövammaisten liitto jakaa vuoden 2017 Saavutettavuusteko-tunnustuspalkinnon. Tunnustus jaetaan yksittäiselle ihmiselle tai organisaatiolle, joka on edistänyt toiminnallaan tai tekemänsä verkkopalvelun tai sovelluksen avulla näkövammaisten itsenäistä elämää ja tiedonsaantia.

Esteettömyyspäivän tekevät yhdessä Invalidiliiton kanssa Näkövammaisten liitto, Lihastautiliitto, Muistiliitto ja Suomen vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry.

Lisätietoja