Siirry pääsisältöön

Saa­vu­tet­ta­va verk­ko­kaup­pa #saavuta2022-ta­pah­tu­man keskiössä

Suomen merkittävin digitaalisten palvelujen saavutettavuuteen keskittyvä #saavuta2022 -tapahtuma järjestetään 15.11.2022

Tänä vuonna jo seitsemättä kertaa järjestettävän tapahtuman teemoina ovat verkkokauppa, digitaalinen vastuullisuus ja yhdenvertaisuus. Aihe on ajankohtainen sillä EU:n esteettömyysdirektiivin pohjalta voimaan astuva uusi lainsäädäntö tulee sääntelemään ja velvoittamaan muun muassa verkkokauppoja. Saavutettavassa verkkokaupassa pystyvät asioimaan kaikki rajoitteista ja olosuhteista huolimatta.

Tapahtumassa julkistetaan Eficoden toteuttaman verkkokauppatutkimuksen tulokset. Tutkimuksessa on arvioitu saavutettavuusvaatimusten toteutumista 20 Euroopassa toimivassa verkkokaupassa. Arvioinnin kohteena ovat olleet muun muassa Zalando, H&M, Verkkokauppa.com, Ikea ja Gigantti. Tutkimuksesta selviää, että verkkokaupoilla on paljon tehtävää helppokäyttöisyyden ja saavutettavuuden kehittämisessä.

Saavutettava verkkokauppa tavoittaa kaikki

“Saavutettavuuden ja helppokäyttöisyyden huomioinen mahdollistaa ja parantaa erityisesti niiden kuluttajien käyttäjäkokemusta, joilla on aistivamma, motorisia ongelmia tai oppimiseen ja ymmärtämiseen liittyviä haasteita. Näiden ryhmien huomioiminen ei heikennä
yhdenkään käyttäjän asiakaskokemusta - päinvastoin. Vai onko kukaan koskaan törmännyt liian selkeään ja sujuvaan digitaaliseen asiakaspalveluun?”, sanoo tapahtuman järjestelyjä koordinoiva Ari-Pekka Saarela Eficode Oy:stä.

Tapahtuma järjestetään Näkövammaisten liiton Iiris-keskuksessa, ja sen järjestäjinä toimivat Näkövammaisten liitto, Esteettömyyskeskus ESKE, Kehitysvammaliitto, VALLI:n Ikäteknologiakeskus, Celia ja Eficode Oy.

Maksutonta tapahtumaa voi seurata myös verkon välityksellä. Ilmoittautuminen on auki osoitteessa www.eficode.com/saavuta- Ulkoinen linkki 15.11. asti.

Luvassa on verkkokauppatutkimuksen lisäksi useita muita mielenkiintoisia puheenvuoroja kaikille digitaalisten palvelujen kehittämisen ja liiketoiminnan parissa toimiville.